Cum s-a transformat un câștigător la Loto, după ce a primit 1.000.000 de dolari și a devenit mai bogat decât Madonna. „Era un băiat cu inimă bună”

de: Ana Anițoiu
24 05. 2023

Cel mai mare câștigător de jackpot din istoria Statelor Unite ale Americii, care a jucat numerele norocoase la Powerball în California în noiembrie 2022, s-a transformat radical după ce și-a primit premiul de un milion de dolari, devenind mai bogat decât vedete precum Madonna și Tom Cruise.

Cum s-a transformat câștigătorul la Loto

Câștigătorul la Loto, Edwin Castro, în vârstă de 30 de ani, a obținut premiul de 2,04 miliarde de dolari, dar după impozitare a rămas cu aproape un milion de dolari. Mai exact, cu 997,6 milioane de dolari, căpătând astfel o avere netă mai mare decât cea a vedetelor Tom Cruise și Madonna.

Tânărul, care era descris drept „un băiat liniștit cu o inimă bună”, nu a pierdut timpul și a cheltuit o parte din noua sa avere pe cadouri de lux pentru el însuși.

Optând să își încaseze noua avere găsită într-o singură tranșă, în loc de plăți anuale, locuitorul din Los Angeles a cheltuit rapid banii pe o proprietate somptuoasă de 25,5 milioane de dolari în Hollywood Hills, cu o priveliște uluitoare asupra orașului.

În prezent, având vecini precum Ariana Grande și Jimmy Kimmell și locuind într-o proprietate care include o sală de jocuri, o cramă, o sală de gimnastică, o piscină infinită și un spa, Edwin este la o lume distanță de locul în care se afla cu doar câteva luni mai devreme.

Cum obișnuia să trăiască tânărul câștigător la Loto

Edwin obișnuia să locuiască într-o casă dărăpănată cu un singur dormitor din Altadena, după ce a crescut într-o familie frumoasă care făcea frecvent excursii de pescuit.

În copilărie, a fost membru al cercetașilor Eagle Boy Scouts, urmând cursurile Liceului Crescenta Valley din La Crescenta, nu departe de benzinăria de unde și-a cumpărat biletul care i-a schimbat viața. Apoi, a studiat arhitectura la Universitatea Woodbury din Burbank.

După ce s-a îmbogățit, câștigătorul la Loto a devenit în scurt timp mândrul proprietar al unui Porsche 911 de epocă, cheltuind 250.000 de dolari pe vehicul pentru a se plimba cu el prin California.

Pe lângă conacul de 13.500 de metri pătrați cu cinci dormitoare de pe dealuri, el a cumpărat și un apartament de 4 milioane de dolari în Altadena, orașul său natal.

Rar văzut în public, Edwin ar fi angajat trei gărzi de corp care au grijă de el și de proprietatea sa non-stop, potrivit New York Post.

Ce a spus câștigătorul la Loto după ce a primit premiul

De când a câștigat masivul premiu, Edwin nu a dat niciun interviu – dar a dat o declarație prin intermediul Powerball.

„Oricât de mult aș fi șocat și extaziat că am câștigat la extragerea Powerball, adevăratul câștigător este sistemul de învățământ public din California.

Misiunea Loteriei Californiei, care este de a oferi fonduri suplimentare pentru educația publică din California – atât pentru școlile publice, cât și pentru colegii – face ca acesta să fie un câștig uriaș pentru stat.

Ca o persoană care a primit recompensele de a fi educat în sistemul de învățământ public din California, este îmbucurător să aud că, în urma câștigului meu, sistemul școlar din California beneficiază și el în mare măsură.”